Kennisdag Werkplaatsen

Is het mogelijk als bestuurder miljoenen te besparen door te vertrouwen op je eigen mensen? Ook als het gaat om de veiligheid van miljoenen mensen?
Is het mogelijk een antwoord te geven op de stedelijke uitdagingen van vandaag (klimaatadaptatie, segregatie, slimme mobiliteit, gezonder en langer thuiswonen etc.) door met elkaar in dialoog te gaan?
En kan de omgevingswet ons daarbij helpen?

Wilt u daarbij niet meer een besluit nemen op basis van louter cijfers, berekeningen en modellen die lijken te kloppen, maar u net niet het goede gevoel geven over uw besluit? Wilt u voortaan in het diepe springen, iets nieuws leren en u tegelijkertijd heel veilig voelen?

Kent u dat gevoel dat wanneer iemand met pensioen gaat en dat het net niet is gelukt om de kennis van die persoon te behouden voor uw organisatie? Ja, een overdrachtsdocument is opgesteld en in mappen is informatie verzameld, maar gevoelsmatig weet iedereen: daar zit lang niet alles in.

Wij nodigen u graag uit voor deze kennisdag ervaringskennis, die wij samen met het KIVI organiseren. ‘Wij’ zijn een groep mensen (Chris Griffioen, Leonie de Jong, Manon van Gestel, Ricky van Lingen, Wouter Zomer, Anneke Vlieger, Roel Valkman, Gijsbert van der Heijden en Govert Geldof) die het leuk vinden om met ervaringskennis, complexiteit en werkplaatsen bezig te zijn en dat ook graag met u delen.”

Tijdens deze dag geven we u een indruk van hoe we met een andere werkwijze meer ruimte geven aan ervaringskennis en vakmanschap. Deze werkwijze waarin we aan een concrete, lokale en kleine, maar complexe opgave samen werken, noemen we de Werkplaats.

We verwelkomen u graag op 25 oktober bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta als duo. Dus ambtenaar neem uw bestuurder mee en bestuurder neem uw ambtenaar mee! Dan houden wij twee plekjes vrij.

Praktische informatie

Wanneer: 25 oktober 2018
Tijdstip: 14.30 – 17.30
Locatie: in Zwolle bij Waterschap Drents Overijsselse Delta
Voor wie: Bestuurders en ambtenaren
Aanmelden via: ervaringskennis@kragten.nl