Communicatie

Deskundig

De mensen die ik coach zijn goed in hun werk: ze zijn deskundig en goed in de inhoud. Ook zijn ze erg betrokken: ze willen graag mooie projecten realiseren.
Maar soms lukt dat niet altijd: dan loopt een project toch niet zo lekker als je zou willen, of de samenwerking binnen je team of met andere teams zou beter kunnen.

Verbeteren communicatie

Vaak loopt de communicatie dan niet zo lekker. Ik kan jou of je team hier op de volgende manieren mee helpen:

 • Vaardigheden
  Ik help je met feedback geven, timemanagement, assertiviteit, effectief beïnvloeden.
 • Een andere invalshoek
  Naast inhoud spelen bij projecten ook andere zaken een rol: stakeholders, mogelijke risico’s, visie en beleid. Samen kijken we hoe je dit goed in jouw projecten kunt toepassen.
 • Projectcommunicatie
  Als er iets fout gaat in een project, loopt het zelden fout op inhoud, maar bijna altijd op communicatie. We onderzoeken de manier waarop jij (en je collega’s) projecten aanpakken en wat dit betekent voor de manier waarop jullie communiceren. We kijken welke sterke kanten en welke valkuilen iedere rol meebrengt en hoe dit in je eigen projecten kunt toepassen.
 • Onbevooroordeeld luisteren
  Bij communiceren is het niet alleen belangrijk, dat je jezelf goed kunt uitdrukken, het is ook erg belangrijk om goed te luisteren. Zo leer je de ander beter kennen. En kun je een relatie opbouwen met de klant. Of praten over belangen in overleggen waar meerdere partijen samen willen werken.

Werkvormen

Deze onderwerpen zijn zeer geschikt voor personal coaching en voor teamcoaching.
Ik geef je graag informatie over de mogelijkheden.